Rode bieten gezond

Vergeten groente!

Hoewel rode bieten gezond zijn, is het toch een vergeten groente. Er zijn minstens drie redenen waarom rode bieten gezond zijn en waarom we ze moeten eten.

Rode bieten gezondRijke Bron van vitamine C en betaine.

Rode bieten zijn een rijke bron van essentiële vitaminen, zoals vitamine C. Vitamine C beschermt tegen allerlei ziektes, bij een tekort manifesteren zich allerlei symptomen die kunnen gaan van een eenvoudige verkoudheid, tot gevoelens van depressie en vermoeidheid. Dat rode bieten gezond zijn als rijke bron van betaine is aangetoond in verschillende studies.

Betaine is van vitaal belang voor een goede cardiovasculaire gezondheid. Bovendien zijn er voldoende wetenschappelijke gegevens die aantonen dat betaine ook beschermt tegen leverziekten, vooral als ze veroorzaakt zijn door diabetes of alcoholisme. Betaine is ook belangrijk voor het regelen van een normale zuurtegraad in de maag.

Bijzondere rode bieten sappen

Bijzondere sappen!

Ook omwille van hun sap zijn rode bieten gezond. Het is aangetoond dat het sap efficiënt is bij verlagen van de bloeddruk. Het wordt zelf een godsgeschenk genoemd voor mensen met hypertensie.

Het is proefondervindelijk vastgesteld dat 500 milliliter rode bieten sap de bloeddruk binnen het half uur aanzienlijk kan verlagen. De bovenvermelde argumenten moeten reden genoeg zijn om aan te nemen dat rode bieten gezond zijn.