Rode bieten invriezen

Invriezen van verse rode bieten

Rode bieten worden vooral herkend door hun diep rode kleur. Ze zijn rijk aan foliumzuur en vezels. Rode bieten invriezen kan, zonder dat ze hun smaak of kwaliteiten verliezen. Rode bieten invriezen doe je wel niet als ze nog rauw zijn.

rode bieten invriezen

Koken en koelen!

Rode bieten invriezen vraagt wel enige voorbereiding. Ontdoe de rode bieten van het groen en de wortels. Verwijder het overtollige vuil onder stromend water. Leg de rode bieten in kokend water en laat ze een 25 minuten zachtjes garen. Vul een grote kom met koud water en ijs en laat de bieten in het ijswater afkoelen.

Op de bakplaat?

Pel de bieten voorzichtig en leg ze in één laag op een bakplaat om te vermijden dat ze aan elkaar klitten. Plaats die bakplaat niet in de oven, maar in de diepvries, het gaat hier immers over rode bieten invriezen. Haal de bakplaat uit de diepvries na ongeveer een uur en steek ze een diepvrieszakje. Als je een Amerikaanse koelkast hebt met een kleiner vriesvak kan je ook bakpapier gebruiken en de rode biet op dat bakpapier in je vriesvak bewaren.

rode bieten schijfjes

Op deze manier bewaren ze maximaal één jaar, zonder verlies van hun gezonde eigenschappen. Zorg voor beschermende kledij bij het rode bieten invriezen want het sap kan moeilijk verwijderbare vlekken veroorzaken op uw kleding.