Rode bieten klaarmaken

Geen moeilijke klus

Gelukkig is rode bieten klaarmaken een eenvoudige taak waarvoor weinig culinaire vaardigheden nodig zijn. Rode bieten klaarmaken komt er op neer dat uw gekookte bieten een heldere, rode kleur hebben en juist gegaard zijn.

rode bieten klaarmakenKlein geheim!

Rode bieten klaarmaken begint met het wegsnijden van de groene blaadjes en stengels aan de bovenkant van de biet. Rode bieten klaarmaken vereist vrij veel water. Spoel de rode bieten grondig onder stromend water om al het vuil te verwijderen.

Vul een grote kookpot voor de helft met de bieten en vul de pot volledig met water zoals je dat ook zou doen met spruitjes. Gebruik een kopje zodat u weet hoeveel water u hebt gebruikt. Rode bieten klaarmaken heeft ook zijn geheim. Voor elke 8 kopjes voegt u 1 eetlepel azijn toe om de rode bieten een intensieve rode kleur te bezorgen tijdens het koken.

Snel serveren!

Laat de rode bieten koken op een hoog vuur tot het water kookt. Verlaag daarna het vuur en laat de bieten ongeveer 90 minuten sudderen.

rode bieten klaargemaakt

Wanneer ze klaar zijn moet u de bieten laten afkoelen zodat u daarna, onder stromend water, de buitenste laag kan wegwrijven. Serveer de klaargemaakte rode bieten onmiddellijk na het schoonmaken, hetzij in zijn geheel of in plakjes gesneden.