Rode bieten salade

rode bieten saladeRode bieten bakken?

Rode bieten kunnen perfect gebruikt worden voor een rode bieten salade met een dressing. Een echte specialiteit is een rode bieten salade met gebakken bieten of zoals hier rechts op de foto een haringsalade met rode bieten zoals Foodblogger Inge hem maakt!

Bakken, afkoelen, snijden

Reinig de hoeveelheid rode bieten die u nodig heeft. Verwijder de stelen en borstel de schil schoon. Verwarm de oven op 230 graden. Wrijf de bieten in met olijfolie en strooi er zeezout over. Op die manier zijn ze achteraf gemakkelijker te bewerken en voorkom je teveel beschadigingen tijden het bakken. Plaats de bieten in een ovenschaal en bak ze gedurende 40 minuten. Na het afkoelen kan u ze ontdoen van de schil en in plakjes snijden, gebruiksklaar voor uw rode bieten salade.

rode bieten salade

Maak een dressing en serveer

Maak een dressing met de blender of gewoon met een klopper. De dressing voor uw rode bieten salade wordt gemaakt met 1 eetlepel honing, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels wijn azijn en 1 theelepel gedroogde tijm. Voeg daarbij een half kopje olijfolie en meng goed. Maak een beetje sla schoon en schik die op een bord. Doe er de gesneden rode bieten bovenop. Verdeel de dressing over de bieten en strooi er eventueel een beetje fetakaas over. U hebt een unieke rode bieten salade bereid.