Rode bieten stamppot

Hieraan wordt melk en wat peper en zout toegevoegd

De makkelijkste manier om rode bieten stamppot te maken, is door aardappelen en rode bieten, apart van elkaar, te koken. Wanneer de aardappelen en de bieten gaar zijn, kunnen ze samengevoegd worden. Vervolgens wordt het geheel met een aardappelstamper gestampt en je hebt een heerlijke rode bieten stamppot.

Wat uitgebreider

rode bieten stamppotDe hierboven genoemde rode bieten stamppot is erg lekker maar ook wat simpel. De bereidingswijze van rode bieten stamppot kan ook wat uitgebreider. Zo kunnen de rode bieten gewokt worden in plaats van gekookt worden.

Schil eerst de aardappelen en breng ze aan de kook. Ondertussen rasp je de rode bieten en fruit je een gesnipperd uitje in de wokpan. Doe hier de rode bieten bij. Voeg na een paar minuten ook wat blokjes appel toe en ook een beetje azijn. Laat dit allemaal nog even pruttelen terwijl je in een koekenpan spekjes krokant bakt.

Wanneer de aardappelen klaar zijn, voeg je er wat melk, zout, peper en nootmuskaat aan toe. Vervolgens kun je de aardappelen met de aardappelstamper stampen. Schep hier de rode bieten en de spekjes doorheen en je hebt een overheerlijk rode bieten stamppot.

rode bietenLeuk ideetje: een stamppotmix

Rode bieten stamppot kan wel wat “pittig” zijn van smaak. Daarom serveer ik graag twee soorten stamppot bij de worsten! Kies voor een zachte stamppot zoals andijviestamppot samen met rode bieten stamppot, en dan krijg je voor veel mensen niet alleen een lekkere maar ook een kleurrijke mix op het bord!